Veelgestelde vragen

Praktisch:

Waar bevindt de salon zich?

De salon bevindt zich om de hoek van ons huis in de Doctor Abraham Kuyperstraat, naast de carport. Mocht je er niet uitkomen, bel dan gerust even!

Kan ik parkeren?

Jazeker! In de Doctor Abraham Kuyperstraat bevinden zich naast de carport twee rijen met parkeervakken.

Kan ik mijn fiets kwijt?

Je kunt je fiets kwijt in onze tuin voor de salon.

Kan ik pinnen?

Pinnen kan! Contant is ook prima natuurlijk.

Zijn de producten te koop?

De producten zijn in de salon te koop. Mocht je het leuk vinden kan ik je daar meer informatie over geven en misschien een sample meegeven.

Kan ik gewoon binnen komen lopen?

Dit is helaas niet mogelijk. Ik werk alleen op afspraak. Omdat de salon zich aan huis bevindt is het wenselijk om of een afspraak te maken via Whatsapp, te bellen, te mailen of een postduif te sturen. Je mag mij ook een rooksignaal sturen. Of de boodschap zal overkomen durf ik je niet te garanderen.

Inhoudelijk:

Hoe vaak moet ik een behandeling boeken?

Je moet natuurlijk helemaal niks. Vaak adviseer ik mensen om eens in de 8 weken terug te komen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om eens in het kwartaal terug te komen. Misschien wil je wel gewoon eerst een keertje komen kijken. Allemaal goed. Je zit nergens aan vast.

Doe je ook visagie?

Visagie is een van mijn grootste passies. Op aanvraag doe ik inderdaad visagie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld bruidsvisagie, voor een feestje, of speciale gelegenheid. Echter doe ik dit niet in de behandeling zelf. Dit omdat ik de huid de kans wil geven het maximale aan producten op te nemen zonder daarbij weer een laag make up aan te brengen wat dat proces zou kunnen verstoren.

Geef je ook andere behandelingen?

Misschien dat ik in de toekomst andere behandelingen erbij zal gaan geven. Denk hierbij aan lichaamsontharing, manicure, pedicure, het zetten van acrylnagels/gelnagels, visagie, workshops en dergelijken. Voor nu zijn de behandelingen die op de website staan de behandelingen die ik aanbied.

Ik heb een specifieke vraag, mag ik appen/bellen?

Ja, doen! Mag altijd. Op de contactpagina kun je mijn gegevens vinden met openingtijden. Ik probeer zo snel mogelijk te reageren.

Moet ik mijn make-up van tevoren eraf halen?

Dat mag wel, maar hoeft niet. Als je je net prettiger voelt met make up is dat helemaal prima. Dit wordt echter wel allemaal verwijderd tijdens de behandeling. Mocht je je daarna graag weer op willen maken, adviseer ik om zelf een make upje mee te brengen voor na afloop.

Ik wil mijn afspraak cancelen, hoe doe ik dat?

Stuur mij zo snel mogelijk een Whatsappje, bel even of stuur een SMSje.

Behandeling:

Wat is het welkomstritueel?

Het welkomstritueel is erop gemaakt de behandeling op een ontspannen manier te beginnen. Door middel van een lekkere geur, drukpunten op het lichaam op basis van je ademhaling en hartslag is de overgang naar de behandeling een stuk aangenamer dan zonder welkomstritueel.

Ik wil een wenkbrauw make-over, waarom is dat afhankelijk van de huidige staat van de wenkbrauwen?

Afhankelijk van de hoeveelheid haar en locatie van het haar die de huidige wenkbrauw bevat, kan er een nieuwe passende shape worden gevonden in je wenkbrauw. Dit gebeurt door middel van het verven van de wenkbrauwen, het epileren en eventueel harsen. Ik kan helaas geen haartjes erbij toveren of vormen maken die er niet zijn. Om die reden is het aan te raden, mocht je twijfelen, eerst even langs te komen (vrijblijvend) zodat ik kan kijken wat ik kan doen. Ook kan je een scherpe foto via Whatsapp sturen om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Het zou dus kunnen dat ik je adviseer de komende weken even te stoppen met epileren bij jezelf. Dit is echter wel voor een goed doel!

Doet epileren pijn?

Epileren hoeft niet zeer te doen. Gevoelloos is het echter niet. Dit is afhankelijk van verschillende factoren: de dikte van de haartjes, de plek, hoe vaak je hebt/bent geëpileerd, persoonlijke pijngrens etc. Wel kan ik ervoor zorgen dat het zo min mogelijk pijn doet door de huid goed strak te trekken en tussendoor lichtjes te koelen.

Doet harsen pijn?

Ik zou liegen als ik zeg dat het pijnloos/gevoelloos is. Dat is het gewoon niet. Je trekt in een keer een heel aantal haartjes uit de huid. Dit brengt wat gevoel met zich mee. Echter kan ik net als bij het epileren, wel zorgen dat het zo min mogelijk pijn doet door de huid goed strak te trekken en tussendoor te koelen. Het gevoel is echter maar van korte duur. Vergelijk het met een kinderpleistertje eraf trekken.

Hoe lang houdt het effect van wenkbrauwen verven aan?

Vaak wordt er beweerd dat het effect van wenkbrauwverf wel 8 weken aanhoudt. Helaas is dit niet het geval. Het mooiste effect is na 2 dagen zichtbaar, en blijft zeker 3 – 4 weken prachtig zitten. Hierna slijt de kleur langzaam. Uiteraard is ook dit weer afhankelijk van hoe je zelf met je wenkbrauwen omgaat. Als je met regelmaat scrubt, de wenkbrauwen bijtekent, zeep of een grove reiniger gebruikt op het gezicht, zal het minder lang standhouden dan wanneer je deze dingen in mindere mate doet.

Na hoelang moet ik mij weer laten epileren?

Dit is afhankelijk van de cyclus van de haargroei die voor iedereen persoonlijk is. De een heeft een sterkere haargroei dan de ander. De een gaat voor een mooie volle 'bussy' look wenkbrauw, de ander voor een mooie strakke 'snatched' wenkbrauw. Twijfel je of je weer een keer je wenkbrauwen wilt laten doen? Stuur gerust een scherpe foto naar mijn Whatsapp.

Hoe lang houdt het effect van de behandeling aan?

Ook deze vraag is moeilijk te beantwoorden. Dit is afhankelijk van vele factoren. Hoe je zelf met je huid omgaat na de behandeling, wat de staat is van je huid, wat voor verzorging en reiniging gebruik je zelf, hoe heet douche je etc. etc. De stoffen die in de producten verwerkt zitten werken nog een hele tijd door na de behandeling. Als je je gezicht mild wast met water (geen zeep!), of een milde reiniging, zal je langer plezier van het resultaat hebben dan als je je huid met zeep of een andere agressieve reiniger wast.

Moet ik mij tijdens de behandeling uitkleden?

Tijdens de gezichtsbehandeling: Aan het begin van de behandeling zal ik vragen of je je bovenkleding wilt uitdoen tot ik evt. bandjes van een topje of BH opzij kan schuiven. Dit maakt het makkelijker tijdens de massage om goed bij de schouders te kunnen. Dit is echter niet verplicht! Voel je je prettiger met de bovenkleding aan is dat uiteraard prima.

Tijdens de massage: Dit is afhankelijk van welk gedeelte we gaan behandelen. In geval van een volledige lichaamsmassage zal ik vragen om tot het ondergoed uit te kleden.

Zit je vraag er niet tussen? Stel hem gerust!